Advocaat wil Berghuis als laatste kwijt

4 May 2020, 16:08 uur
Sport
mainImage
AS Media

Trainer Dick Advocaat zou met Feyenoord komend seizoen graag vanaf het begin een toonaangevende rol willen spelen in de eredivisie. De oud-bondscoach beseft echter als geen ander dat hij daarvoor zijn aanvoerder Steven Berghuis hard nodig heeft. De technisch begaafde aanvaller ontpopte zich onder Advocaat als trefzekere gangmaker en tevens leider van het team. Een lucratieve transfer behoort daardoor wellicht tot de mogelijkheden.

"Berghuis heeft het fantastisch gedaan in de tweede helft van het seizoen", erkende Advocaat. "Hij is een belangrijke speler voor het elftal en je hoopt natuurlijk dat hij blijft. Maar hij is daar heel straight en eerlijk in. Hij hoeft niet weg, maar als er echt iets interessants voor hem komt, ja, dan gaat hij er toch over nadenken. En dat begrijp ik ook wel."

Advocaat: "Maar je moet altijd maar afwachten of hij de rol die hij momenteel bij Feyenoord vervult, ook bij zijn nieuwe club krijgt. Als hij die vrijheid in zijn spel mag hebben, is het een lust voor het oog om hem te zien spelen. Laten we maar hopen dat hij bij Feyenoord blijft."