Advocaat over Linssen: 'Hij loopt, gaat en slingert'

20 January 2021, 21:14 uur
Linssen

‘’Hij loopt, hij gaat en hij slingert’’, zei Feyenoord-trainer na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Heracles en daarmee karakteriseerde hij Bryan Linssen, wiens komst in de tweede helft een verademing was. Bovendien scoorde de kleine spits. die na 45 minuten Pratto verving, kort na rust de bevrijdende 2-1.

Hans Kraay vergat Advocaat te vragen waarom Linssen na zijn laatste wedstrijd, waarin hij een hattrick scoorde, niet automatisch in de basis had gestaan. Want een paar minuten eerder had Linssen zelf laten doorschemeren dat hij dit zelf ook wel een beetje merkwaardig had gevonden.

‘’Ik ben er kalm mee omgegaan’’, zei Linssen, ‘’maar ik baalde wel. Ik bedoel: er waren in de eerste helft van de competitie genoeg momenten dat Advocaat me er naast had kunnen zetten, maar na een hattrick denk je toch, dat zal hij nu zo snel niet doen. Maar goed, ik ken de voetballerij en ik zit ook niet bij de minste club.’’

Dat Feyenoord voor rust geen moment leek op het elftal dat afgelopen zondag tegen Ajax veel meer had verdiend dan de teleurstellende 1-0 nederlaag, verbaasde Linssen overigens niet. ‘’Ik had dat vooraf wel verwacht. Heel gek. Je wil het niet, maar van binnen denk je: het zal wel weer zo zijn.’’

Ook Dick Advocaat baalde als een stekker, vooral over de troosteloosheid van de eerste helft. ‘’Na rust was het een beetje beter, meer controle, maar niet veel meer. En dan druk ik me nog netjes uit. Ik heb in de rust ook niet voor niks het middenveld naast elkaar gezet in plaats van achterelkaar, met Sinistera in het midden, want die heeft tenminste het vermogen om iemand uit te spelen.’’

En wat vond hij van Pratto? ‘’Ja, die moet de ballen krijgen en als ie ze niet krijgt, moet je ‘m eruit halen. En niemand gaf hem die ballen, dus dan wordt het eenvoudig. Maar ik wil niet te vroeg een oordeel vellen.’’