Advocaat: niet gesproken met Berghuis over rode kaart

30 April 2021, 15:23 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Volgens Feyenoord-trainer Dick Advocaat was het niet nodig deze week met zijn aanvoerder Frank Berghuis het gesprek aan te gaan over diens rode kaart, vorige week in het duel met Vitesse. Berghuis is voor twee duels geschorst, de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van zondag en de thuiswedstrijd tegen Ajax de week erop.

"We hebben het er niet over gehad. Dat is ook niet nodig. Hij gaf zelf al aan dat het stom was wat hij gedaan had", vertelde Advocaat vrijdag tijdens de persconferentie. Berghuis maakte in het duel met Vitesse een overtreding van achteren op Maximilian Wittek en begreep zelf ook dat rood op zijn plaats was. Advocaat peinsde er niet over Berghuis, die zich al vaker liet gaan, te straffen door hem bijvoorbeeld de aanvoerdersband af te nemen. "Zeker niet. Je weet dat dit soort situaties niet mogen gebeuren, maar ze gebeuren nou eenmaal. Frank vindt het een hele eer aanvoerder te zijn. Die band ontneem je een speler niet die zo bepalend is geweest."

Door het gelijkspel bleef het verschil met Vitesse, de nummer 4 in de Eredivisie, 2 punten. Daarmee is Feyenoord voorlopig veroordeeld tot play-offs voor deelname aan de Conference League, het nieuwe derde Europese voetbaltoernooi. "Iedere wedstrijd is nu een finale. Dat zei ik eerder al. Het zijn er nu nog vier of misschien zes. We moeten gewoon winnen, maar dat geldt net zo goed voor ADO", aldus Advocaat, die de geblesseerden Aliou Baldé en Bart Nieuwkoop nog mist.


Door: ANP