Aanvoerder Van Dijk had het gevoel dat er meer in zat voor Oranje

14 October 2023, 10:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Aanvoerder Virgil van Dijk vond niet dat het Nederlands elftal vrijdag kansloos was tegen Frankrijk. "Je verliest, dat is balen. Er zat meer in voor mijn gevoel, dat overheerst nu", zei de centrale verdediger na de thuisnederlaag in de EK-kwalificatie (1-2) tegen de NOS. Frankrijk is door de overwinning zeker van het EK, Oranje zakt naar de derde plek en strijdt met nummer 2 Griekenland voor het andere directe deelnamebewijs.

Kylian Mbappé opende al heel snel de score voor Frankrijk. Dat was voor Nederland een grote tegenvaller. "We hadden een plan. Als je al vroeg achter komt, wordt dat toch wat anders", sprak Van Dijk. "We hebben gestreden en bij vlagen goed voetbal gespeeld. Maar je speelt tegen een topland met topspelers vanavond. Als je dan slordig bent, profiteert Frankrijk daarvan."

Nederland wacht maandag in Athene de uitwedstrijd tegen Griekenland. Van Dijk: "We kunnen onze borst natmaken. Als we naar het EK willen, zullen we daar een resultaat moeten halen. Daar gaan we alles aan doen."

 


Door: ANP