Woning loodgieter Vlaardingen opnieuw gesloten na incidenten

22 February 2024, 17:55 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP
Bert Wijbenga.

Het huis van de loodgieter in Vlaardingen dat eerder doelwit was van meerdere explosies is opnieuw gesloten. Burgemeester van Vlaardingen Bert Wijbenga heeft hiertoe besloten omdat zich de afgelopen dagen twee nieuwe incidenten hebben voorgedaan bij de woning aan de Gretha Hofstralaan. Ook is het woongebied Park Hooglede waarvan de straat deel uitmaakt tot veiligheidsrisicogebied aangewezen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een explosie plaats in de Vlaardingse straat en dinsdagavond werd een man in de straat van de loodgieter aangehouden met een explosief in zijn tas. Eerder vonden al meerdere explosies plaats in de Gretha Hofstralaan, daardoor is in de buurt van het huis van de loodgieter veel beveiliging aanwezig.

Volgens de gemeente is uit het politieonderzoek "dusdanige informatie gekomen" dat er reden was om de woning woensdagavond tot nader order te sluiten. Om diezelfde reden is Park Hooglede tot veiligheidsrisicogebied aangewezen door de burgemeester. Dat houdt onder meer in dat iedereen vanaf nu in het gebied preventief gefouilleerd kan worden.

De burgemeester schrijft "verontwaardigd" te zijn over de nieuwe incidenten in de wijk. "Ik realiseer mij dat het instellen van een veiligheidsrisicogebied impact heeft op de bewoners van Park Hooglede. Maar met de informatie uit het politieonderzoek kan ik helaas niet anders dan dit te besluiten", aldus Wijbenga.

 


Door: ANP