Albrandswaards Dagblad | Wethouder Barbara Kathmann op PvdA-lijst voor Tweede Kamer
mainImage

Wethouder Barbara Kathmann op PvdA-lijst voor Tweede Kamer

26 november 2020, 10:22 uur
Rotterdam & Regio

Barbara Kathmann en Matthijs van Neerbos zijn de Rotterdamse kandidaten voor de Partij van de Arbeid voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Wethouder Kathmann is de hoogste Rotterdamse binnenkomer op plek 8. Matthijs van Neerbos, politiek adviseur van de PvdA-Tweede Kamerfractie staat op plek 25.

De Partij van de Arbeid presenteert vandaag haar concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. De concept-kandidatenlijst bestaat uit vijftig kandidaten. Een krachtige lijst barstensvol ervaring en jong talent; dat is de concept-kandidatenlijst van de PvdA.

In het verkiezingsprogramma van de PvdA is specifieke aandacht voor een aantal belangrijker Rotterdamse vraagstukken. De PvdA wil fors investeren in het bouwen van fatsoenlijke woningen. Ook kiest de partij voor een Prins Bernard belasting voor pandjesbazen en beleggers, omdat huizen zijn om in te wonen en niet om te verzamelen.

Partijvoorzitter Nelleke Vedelaar: “Ik ben heel trots op dit team met Barbara en Matthijs als onze mensen uit Rotterdam. Wij gaan aan de slag met ons plan voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland. We hebben de juiste balans tussen jonge talenten en ervaren volksvertegenwoordigers op deze lijst staan. Kandidaten met ervaring in de samenleving en weten wat er speelt in de buurt. Het is een prachtige lijst die past bij de PvdA en bij Nederland.”

In januari 2021 stellen de leden van de Partij van de Arbeid de definitieve kandidatenlijst vast op het partijcongres.


Foto: Casper Rila-500WATT (gemeente Rotterdam)