Albrandswaards Dagblad | Verdachte zaak drillrapruzie 'geen lijfwacht van Blacka'
mainImage

Verdachte zaak drillrapruzie 'geen lijfwacht van Blacka'

7 april 2021, 12:25 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

De 20-jarige Rotterdammer Kevin A., een van de verdachten van de gewelddadige confrontatie tussen Amsterdamse en Rotterdamse drillrapgroepen bij de Pier in Scheveningen, ontkent dat hij een lijfwacht van rapper Blacka was. "Ik ben lijfwacht van niemand", zei Kevin A. woensdag in de rechtbank in Den Haag. Daar hield de rechter de verdachte voor dat hij als forse jongen door Blacka naar voren wordt geschoven als er gedonder is.

A. vergezelde rapper Blacka op 10 augustus naar Scheveningen, waar de rivaliserende groepen uit Rotterdam en Amsterdam elkaar troffen. Daar escaleerde de ruzie tussen de Rotterdammers en Amsterdammers. Tijdens een steekpartij kwam de 19-jarige Cennethson Janga (Chuchu) uit Rotterdam om het leven. Twee Amsterdamse verdachten zitten daarvoor nog in voorarrest. Zij staan later voor de rechter.

Justitie verdenkt A, van een poging tot moord of doodslag door tijdens het conflict een vuurwapen te trekken en te richten op Amsterdammer Tyrece B (20), die nog voortvluchtig is. Tijdens de zitting liet de rechtbank beelden zien, afkomstig van Blacka's sociale media, waarop een wapen in de auto getoond werd. A. ontkent in de rechtbank dat hij een wapen in zijn tas meenam naar de Scheveningse Pier.

De rechtbank beschikt ook over bewakingsbeelden van de boulevard en de pier van Scheveningen, waarop de confrontatie tussen beide groepen te zien is. "We waren met zijn vieren uit Rotterdam gekomen. We gingen naar Scheveningen om wat te gaan drinken", aldus A. "Ik had geen wapen meegenomen. Het is bij iemand in de tas gegaan en voor de rest weet ik het niet." A. zegt dat hij op de pier een ruzie wilde sussen voor een van zijn vrienden. "Ik zag het grimmig worden." Volgens A. is hij weggegaan zodra hij zag dat een van de Amsterdammers een mes trok. "Ik ging weg voor mijn veiligheid."

A staat ook terecht voor diefstal met geweld tijdens een optreden van rappers Qlas en Blacka in Den Haag, waarbij het slachtoffer op zijn hoofd is geslagen met een telefoon. A. erkent dat hij toen klappen heeft uitgedeeld, maar ontkent dat hij verantwoordelijk is voor de diefstal van een Louis Vuitton-tas met daarin 1100 euro. Volgens de rechtbank lijkt het alsof A. optreedt als lijfwacht van Blacka, maar A. wuift deze suggestie weg. "Ik ben niet elke dag bij Blacka. Ik zag hem af en toe gewoon.:"

De officier van justitie komt aan het begin van de middag met de strafeis.