Tweede seizoen SBS6-docusoap Mitchel aan de Maas nog onzeker

2 December 2023, 10:11 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR
Mitchel Viljeer.

Wat betreft een tweede seizoen van de SBS6-docusoap Mitchel aan de Maas zit er "nog niks concreets in de pijpleiding". Dat zegt hoofdpersoon Mitchel Viljeer in gesprek met het ANP. "Maar wie weet wat er gebeurt." De eerste reeks was afgelopen voorjaar te zien.

Mitchel aan de Maas vertelt het verhaal van de Rotterdamse Viljeer. In het programma wordt de enthousiaste stadsbeheerder gevolgd bij zijn werkzaamheden binnen de gemeente. Hoewel het programma geen hoge kijkcijfers scoorde, werd de show online goed ontvangen.

"Ik denk dat dat komt door het stukje luchtigheid, de puurheid en eerlijkheid", vertelt Viljeer. "En ook wel een stukje positiviteit waar Nederland misschien wel op zat te wachten. Wij hebben het echt gemaakt vanuit de uitvoering en laten zien dat het werk dat wij doen heel belangrijk is. En dat wordt soms als normaal ervaren en dat is soms wel eens jammer. Dus het op de kaart zetten van die club, van medewerkers, collega's, dat vind ik heel leuk om te mogen doen."

Viljeer begon voor het programma verscheen met een vlog over zijn werkzaamheden. "Ik ben begonnen met een klein lensje, m'n eigen telefoon. Als er dan een producent op de lijn komt, dat is natuurlijk extra mooi. Ik heb altijd een missie gehad om te laten zien wat we doen en die is wel geslaagd."