Tientallen woningen Maassluis zonder gas en water na lekkage

1 December 2023, 19:46 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Tientallen huishoudens aan de Lijnbaan in Maassluis zitten sinds vrijdagmiddag zonder water en gas, nadat bij werkzaamheden in de straat een waterleiding is gesprongen. Bij de pogingen het lek te herstellen ontstond een soort zinkgat en werd de wateroverlast juist groter, vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook kwam er water in de gasleiding terecht.

Voor ongeveer veertig woningen is het water afgesloten en voor ongeveer zestig het gas, zegt de woordvoerder. De huizen hebben wel stroom. Met waterleidingbedrijf Evides en netbeheerder Stedin wordt aan een reparatieplan gewerkt. De herstelwerkzaamheden zullen volgens de woordvoerder zeker tot 22.00 uur duren.

In de straat is een tappunt ingericht, waar bewoners water kunnen halen. Omdat woningen ook zonder verwarming zitten, is een ook opvanglocatie geopend in de Olympiahal, een sporthal in de buurt. Bewoners van de Lijnbaan die het thuis te koud vinden, kunnen daar terecht. De woordvoerder zegt dat geen woningen zullen worden ontruimd.


Door: ANP