Albrandswaards Dagblad | Succes bij preventief fouilleren in Pendrecht
mainImage

Succes bij preventief fouilleren in Pendrecht

26 september 2020, 23:43 uur
Rotterdam & Regio

Een 39-jarige man is zaterdagavond door de Rotterdamse politie aangehouden voor het bezit van een vuurwapen en drugs. Hij werd preventief gefouilleerd. De aanhouding vond plaats in de Bruinissestraat in Pendrecht, dat onder Charlois valt. Wapen en drugs zijn in beslag genomen en de Hagenaar zit een poosje vast.

Preventieve fouilleeracties van de Rotterdamse politie zijn tot nu toe succesvol. Charlois is een van de gebieden in Rotterdam waar dit mag. Dat geldt verder ook voor het Centrum, Delfshaven, Feijenoord, IJsselmonde, delen van Crooswijk en de Spaansepolder.

De Rotterdammer aanvaardt preventief fouilleren bij de bestrijding van geweld en wapenbezit. Het merendeel van de Rotterdammers (86 procent) vindt het een goed idee dat de politie in bepaalde gebieden preventief mag fouilleren. Er is veel bereidheid om mee te werken aan de acties (80 procent). De meeste linkse partijen in Rotterdam zijn tegen. 

In Amsterdam zijn ze van de baan, tot tevredenheid van politica Sylvana Simons en Jerry Afriyie, dichter en voorman van actiegroep Kick Out Zwarte Piet.