Albrandswaards Dagblad | Subsidiebezuiniging leidt tot ontslagen Boijmans
mainImage

Subsidiebezuiniging leidt tot ontslagen Boijmans

26 november 2020, 20:52 uur
Rotterdam & Regio

Als gevolg van de korting op gemeentelijke subsidie moet museum Boijmans van Beuningen opnieuw een deel van het personeel laten gaan. De Rotterdamse gemeenteraad stemde donderdag in met het raadsvoorstel voor het Cultuurplan 2021-2024, de subsidieregeling voor kunst en cultuur, waarin onder meer staat dat het museum in deze periode zo’n 2 miljoen wordt gekort.

Boijmans stuurde woensdag al een noodkreet uit, waarin het museum vreesde personeel te moeten ontslaan als gevolg van de subsidiebezuiniging. Het gaat om 10 fte’s, die volgen op het schrappen van ruim 36 arbeidsplaatsen in mei 2019. In totaal gaat het om ongeveer de helft van het personeel.

Het besluit van de gemeenteraad volgt op een negatief advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC), dat werd overgenomen door het college van burgemeester en wethouders. Volgens de RRKC heeft het museum ‘een prikkel nodig om de visie op de rol in de stad te ontwikkelen’. Boijmans-directeur Sjarel Ex liet woensdag al weten "op z’n zachtst gezegd verbijsterd te zijn dat een omstreden advies van de RRKC de basis vormt voor de vergaande korting die de gemeenteraad ons nu oplegt."


Door: ANP | Foto: Wikipedia