mainImage

Steunactie voor café The Hide Away passeert 10 duizend euro

7 mei 2021, 18:14 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Voor het Feyenoordcafé The Hide Away in Rotterdam, dat in de nacht van donderdag op vrijdag beschadigd is geraakt door een ontploffing, is meer dan 10.000 euro opgehaald. De inzamelingsactie voor het café staat sinds 08.00 uur online.

Rond 11.00 uur was er al zo'n 5000 euro binnen. "Met deze steunactie willen we zorgen dat The Hide Away open kan blijven, want wat een ellende hebben ze afgelopen jaar en dit jaar allemaal gehad, eerst de coronasluitingen en nu weer zwaar beschadigd door een bom!", schrijven de initiatiefnemers. "Sterkte met de wederopbouw", "Feyenoorders laten elkaar niet in de steek", en "You never walk alone", wordt er onder andere gereageerd door de donateurs.

Het explosief dat het café op het Kreekplein trof werd rond 01.30 uur door de brievenbus naar binnen gegooid, zo blijkt uit camerabeelden. Niemand raakte gewond maar de explosie veroorzaakte veel rook en flinke schade. Volgens eigenaar Rob de Kreek heeft de bom "een giga ravage aangericht binnen, zelfs de achterruit van de keuken is eruit geblazen en de gevel ontzet".

Eerder deze week was een ander Feyenoordcafé in Rotterdam-Zuid het slachtoffer van een ontploffing. De ramen en de toegangsdeur van café 't Haantje aan de Bierens de Haanweg raakten beschadigd. Ook voor dat café is een inzamelingsactie opgezet. Die teller staat inmiddels op meer dan 7500 euro.


Door: ANP | Foto: Jerry Lussenburg
Folders