Speeltuin de Vaan eindelijk weer open

25 May 2023, 19:15 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Na maanden gesloten te zijn geweest is de speeltuin De Vaan eindelijk weer open. Een kleine groep vrijwilligers maakt een doorstart van de speeltuin mogelijk, dit tot grote blijdschap van de buurtbewoners. 

De speeltuin ligt er weer  goed en verzorgd bij. Er was lange tijd een tekort aan vrijwilligers om het verantwoord te kunnen heropenen. De wijkraad heeft zich ermee beziggehouden en eerder een oproep gedaan voor nieuwe vrijwilligers om de openingstijden uit te kunnen breiden. Speeltuin de Vaan heeft meer dan 16 verschillende speeltoestellen waaronder een kabelbaan en een luchtkussen. Daarnaast met mooi weer is er een badje voor de kleinere kinderen. Voor de grotere kinderen is er een voetbalveld en kunnen de kinderen basketballen of tafeltennissen. 

Leuk weetje: speeltuin de Vaan is de oudste speeltuin, 96 jaar van Rotterdam. Overigens het werven van vrijwilligers is een probleem dat speelt bij veel speeltuinverenigingen en bekend is door de overkoepelende organisatie Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW). Zij geven aan  de speeltuinen erg belangrijk te vinden voor met name de mensen uit kansarme gezinnen als bindende factor. De speeltuin De Vaan is voorlopig open op doordeweekse dagen tussen 15.00 en 17.00 uur en hoopt op meer vrijwilligers, aldus de beheerder.