Schrijf een gedicht voor bij de kade aan rivier de Rotte in Noord

25 January 2023, 10:25 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Johannes Odé
Jana Beranová tijdens Noorderdicht aan de Bar.

Al heel wat bijzondere poëzie en dichtregels stroomden binnen: mogelijke gedichten voor bij de kade aan rivier de Rotte in Noord. En insturen kan nog steeds, de deadline is verlengd tot en met Valentijnsdag 14 februari! Toon je liefde voor poëzie, de buurt, de Rotte, de stad, het mag allemaal.

Kadegedicht en toevoeging aan route Noorderdicht
De Poëzieweek start op donderdag 26 januari met Gedichtendag, dus laat je inspireren en stuur een kort gedicht of dichtregel in. Wie weet is jouw dichtregel of gedicht vanaf april te lezen tussen de Zaagmolen- en de Noorderbrug! Niet gewonnen, niet getreurd: een top 5 selectie van gedichten wordt aan de Noorderdicht wandelroute toegevoegd. Begin april wordt het kadegedicht onthuld.  

Inspiratie in poëzieroutes tijdens de Poëzieweek
Je kan je laten inspireren tot een mooi gedicht door de routes in de gratis VERS app. Meerdere poëzieroutes zoals Het Noorderdicht, Route Lagogo, open/dicht_bruggedichten en Gevel-gedichten Hordijkerveld laten je genieten van de stad door bijzondere gedichten en street-art.

Jury met o.a Jana Beranová
In december werd het festival Noorderdicht aan de Bar met groot succes gevierd met muziek en poëzie in Het Oude Noorden, en nu is het aan de bewoners van de wijken in gebied Noord hun poëzie te delen met elkaar. De bekende Rotterdamse dichter Jana Beranová selecteert het gedicht dat bij de kade zal worden aangebracht. Dat doet ze samen met Jiske Foppe van stichting Zoek naar Schittering, die vaker gedichten in de openbare ruimte produceert en Edwin de Voigt, festivaldirecteur van Het Noorderdicht.
De Zoek naar Schittering en Het Noorderdicht werken samen aan de realisatie van dit  kadegedicht.Gemeente Rotterdam, programma Levendige stad financiert de realisatie.

Criteria voor inzenden kadegedicht, er zijn weinig regels, om mee te doen:
Moet je wel wonen in één van de wijken van Gebied Noord: Agniesebuurt, Provenierswijk, Bergpolder, Blijdorp/Blijdorpse polder, Liskwartier en natuurlijk de bakermat van Het Noorderdicht: het Oude Noorden.

Houd de lengte van je gedicht beperkt: bijvoorbeeld tot maximaal 8 korte regels, dat zijn bv maximaal 200 lettertekens (of 240, spaties meegerekend). 
Er is géén verplicht thema en het hoeft dus niet per sé over het Oude Noorden te gaan, maar dat mag wel natuurlijk. 
De jury kan ervoor kiezen één regel uit je gedicht te selecteren als kadegedicht of het hele gedicht te gebruiken. 
Stuur je gedicht of dichtregel per e-mail aan: [email protected]  
en vermeld je naam en liefst ook een telefoonnummer.
De deadline is tot en met 14 februari 2023.
 
Zie voor meer info