Rotterdams Openbaar Vervoer Museum vanaf 1 april weer open

18 March 2023, 11:35 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
PR

Eind maart begint de lente en daarmee ook het museumseizoen van ROVM. Alle historische Rotterdamse trams en metro’s en een aantal bussen zijn onder één dak samengebracht in onze museumremise aan de Kootsekade 19.

Van april tot en met november is het museum elke eerste zaterdag van de maand geopend en rijden ook de museumlijndiensten met historische trams en bussen vanuit diverse stadsdelen naar het museum en terug. De ritten met deze museumlijnen zijn inbegrepen in de toegangsprijs van het museum. Dus het is niet nodig met de eigen auto naar het museum te komen en parkeergeld te betalen.

Dit jaar is de eerste zaterdag van april dus de 1e. Deze winter is er weer hard gewerkt om het museum tip top in orde te maken. Bij de twee metro’s is een bedieningspaneel gemaakt waar je zelf kunt ervaren hoe het is om een metro te besturen. Ook zijn er weer twee antieke bussen en diverse trams te bewonderen. In het Wachthuis kan men consumpties gebruiken. De entree bedraagt € 7,50, voor kinderen van 4-11 jaar € 5,00 en met de Rotterdampas gratis. Vanaf 1 april.