mainImage

Rotterdam Airport profiteert het meest van drukte op Schiphol

10 mei 2022, 15:35 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

De drukte op Schiphol zorgt ervoor dat reizigers lokale luchthavens hoger op hun verlanglijstje hebben staan. Met name Rotterdam The Hague Airport heeft van de meeste mensen de voorkeur als alternatief voor een vertrek vanaf Amsterdam. Sinds de start van de meivakantie wordt er aanzienlijk meer gezocht op vluchten vanaf Rotterdam maar ook vanaf Eindhoven, Eelde en de Duitse luchthavens.

dé VakantieDiscounter ziet de afgelopen weken een stijging in het aantal zoekopdrachten voor vakanties vanaf specifieke luchthavens. Opvallend hierin is dat Schiphol – sinds de start van de drukte en de aandacht in de media – hierin achterblijft ten opzichte van andere luchthavens.

Rotterdam komt als grote ‘winnaar’ uit de bus. Het aantal zoekopdrachten voor vluchten vanaf deze luchthaven is maar liefst met 52% gestegen. Ook de andere Nederlandse luchthavens zitten in de lift; Eelde stijgt met 32% en Eindhoven met 30%.

De Duitse luchthavens weten ook aandeel te winnen, namelijk 37%. Schiphol moet het doen met slechts een groei van 3% in het aantal zoekopdrachten.

Hoewel deze cijfers significant zijn, ziet dé VakantieDiscounter dit nog niet zo significant terug in de boekingscijfers. “We zien dat reizigers veel zoeken op lokale luchthavens, maar er zijn meer beslissingsfactoren dan enkel de drukte op Schiphol. Of zij uiteindelijk ook een vakantie boeken met een reis vanaf de gewenste luchthaven, hangt ook af van de keuze van de bestemming, de beschikbaarheid en niet geheel onbelangrijk; de prijs”, aldus Laura Vlaanderen.


Foto: RTHA
Folders