Rechtbank hervat zaak tegen tramschutter over incidenten De Schie

22 September 2022, 09:10 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Wikipedia

De nieuwe strafzaak tegen 'tramschutter' Gökmen T. wordt donderdag hervat. De zaak, die draait om twee incidenten in de Rotterdamse gevangenis De Schie, werd eerder dit jaar uitgesteld om T. de kans te geven een advocaat te zoeken. Deze heeft hij nu gevonden. De nieuwe raadsman zegt dat zijn cliënt niet naar de inleidende zitting komt.

De 41-jarige T. zit een levenslange celstraf uit voor de aanslag die hij pleegde in maart 2019 in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Vier mensen kwamen hierbij om het leven, zes anderen raakten gewond.

In de gevangenis zou de man in februari 2021 een gevangenisbewaarder in het gezicht hebben gestoken met een wapen. Acht maanden later zou T. agressief zijn geworden in de recreatieruimte. Hierbij vernielde hij allerlei spullen, waaronder een televisie, een magnetron, een PlayStation en een airfryer. Toen een medewerker hem tot bedaren probeerde te brengen, gooide de Utrechter met hete olie en verwondde hij de medewerker.

Het Openbaar Ministerie vervolgt T. voor een poging tot moord, een poging tot zware mishandeling en vernieling. De rechtbank Rotterdam zal de zaak donderdag nog niet inhoudelijk behandelen. De advocaat zegt eerst onderzoekswensen te willen indienen.


Door: ANP