Albrandswaards Dagblad | Oogziekenhuis draait weer, maar er hangt nog een brandlucht
mainImage

Oogziekenhuis draait weer, maar er hangt nog een brandlucht

22 juli 2021, 11:48 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het Oogziekenhuis aan de Schiedamse Vest in Rotterdam, dat woensdag ontruimd moest worden vanwege een brand, draait weer zoals normaal. "We zijn weer up and running. Er hangt nog wel een brandluchtje, dat kan nog wel een aantal dagen blijven hangen", zegt een woordvoerster.

De brand woedde in een papiercontainer in de kelder van het gebouw. Zo'n 350 patiënten, begeleiders en personeelsleden moesten het pand verlaten. De brand was snel onder controle en bleef beperkt tot de kelder maar zorgde wel voor veel rook. Om de rook uit het gebouw te krijgen werden ventilatoren gebruikt.

"We bekijken nu wat er goed ging en wat er niet goed ging. Maar eigenlijk overheerst wel het gevoel van trots en opluchting. Alles verliep soepel en er zijn geen mensen gewond geraakt, zowel bij patiënten als bij onze eigen medewerkers", aldus de woordvoerster.

Tijdens de brand werden twee patiënten geopereerd, maar doordat het vuur snel onder controle was konden deze operaties gewoon worden afgerond. Andere operaties zijn niet opgestart. De operaties en spreekuren vervielen voor de rest van de dag. Patiënten worden gebeld voor een nieuwe afspraak.


Door: ANP | Foto: AS Media