OM vervolgt politieagente voor schieten op vluchtende bestuurder

23 February 2024, 13:27 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam vervolgt een 38-jarige politieagente voor het schieten op een auto met daarin drie personen. Ze raakte de auto vijf keer. Niemand raakte gewond. De vrouw wordt vervolgd voor poging tot doodslag of anders voor poging tot zware mishandeling.

De agente wilde op 12 mei 2023 de auto en de identiteit van de inzittenden controleren op de Strevelsweg in de wijk Feijenoord. De auto zou mogelijk betrokken zijn bij verkenningen van meerdere explosies in Rotterdam. Het kenteken van de auto was herkend door een camera boven de weg.

De inzittenden werkten volgens het OM mee aan de controle, maar vervolgens leek de bestuurder naar zijn broekband te grijpen en reed hard weg. Door die armbeweging dacht de agente dat hij een wapen pakte. Daarop loste ze vijf schoten.

Het Openbaar Ministerie baseert zich op onderzoek van de Rijksrecherche, die het schietincident onderzocht. "Het OM is van oordeel dat schieten op een auto slechts in uitzonderlijke gevallen een passende reactie is en dat was nu niet het geval", laat justitie vrijdag weten.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak tegen de agente dient. De zaak wordt aangebracht bij de rechtbank in Utrecht, die zaken over politiegeweld behandelt.
 

 


Door: ANP