Meerdere schietincidenten in Rotterdam, zes aanhoudingen

11 February 2024, 10:19 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Bij twee schietincidenten in de nacht van zaterdag op zondag in Rotterdam heeft de politie in totaal zes mensen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid daarbij.

Vijf mensen zijn aangehouden na de beschieting van een woning aan de Kerkhoflaan in Crooswijk rond 04.00 uur. Er raakte niemand gewond. De betrokkenheid van de vijf wordt nog onderzocht, meldt de politie.

Eerder in de nacht, rond 02.00 uur, kreeg de politie melding van een schietincident op de Vierhavensstraat in Rotterdam-West. Er zou geschoten zijn vanuit een auto. Agenten vonden op straat hulzen en zochten naar het voertuig dat betrokken zou zijn bij dit incident. Hierbij is één persoon in een auto aangehouden. Of deze persoon bij het incident betrokken is, staat nog niet vast.

Verband

Zaterdag waren er ook al meerdere geweldsincidenten in de regio. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een pand aan het Weena-Zuid in het centrum van de stad beschoten. De politie doet onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het is nog onduidelijk of er verband bestaat tussen de drie schietincidenten.

Zaterdagavond was er ook nog een ontploffing bij een woning op de Koninginneweg in Oud-Beijerland. Daarbij sneuvelde een ruit. Er vielen geen gewonden en er is niemand aangehouden.
 

 


Door: ANP