'Lucky' staat terecht voor dodelijke schietpartij Zwijndrecht

15 May 2024, 08:34 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

De rechtbank in Dordrecht behandelt woensdag en donderdag de strafzaak over de dodelijke schietpartij van begin vorig jaar op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht. Minh Nghia V., bijgenaamd Lucky, uit Rotterdam staat terecht voor het doodschieten van de 66-jarige moeder van zijn ex-vriendin. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. Zij is voor een groot gedeelte verlamd.

De schietpartij was op 21 januari 2023. V. wordt verdacht van moord en een poging tot moord. Het Openbaar Ministerie sprak eerder van een "gerichte aanval". De 50-jarige verdachte zou eerst op zijn ex hebben geschoten en daarna op haar moeder, die haar dochter probeerde te helpen. Het OM baseert zich op beeldmateriaal, V.'s bekentenis, getuigen en het in beslag genomen wapen.

Ook stuurde de verdachte chatberichten naar zijn ex-vriendin. "Hij was boos en gefrustreerd door de verbroken relatie en kon dat niet verkroppen. Hij heeft haar vanaf 8 januari veelvuldig gebeld, gesmeekt en bedreigd", zei de officier van justitie vorig jaar tijdens een inleidende zitting. Een uur voor het schietincident stuurde hij volgens het OM zijn laatste bericht met de tekst 'tot de dood ons scheidt'.

V. was na de schietpartij lange tijd op de vlucht en wist bijna vijf weken uit handen van de politie te blijven. Direct na de schietpartij ging hij ervandoor in een gestolen BMW en stapte later over in een Skoda, die hij samen met zijn telefoon dumpte. Het OM heeft een beloning van 30.000 euro verdeeld over twee tipgevers die kwamen met informatie die leidde tot V.'s aanhouding.


Door: ANP