Albrandswaards Dagblad | Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind.
mainImage

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind.

12 april 2021, 17:56 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Wij meldden het vorig week al. Het Zuidplein in Rotterdam ondergaat dit moment een metamorfose. Er wordt volop gewerkt aan allerlei uitbreidingen en vernieuwingen, Te midden van dit geweld staat nog fier op een pilaar onder het metroviaduct het kunstwerk 'de opgerolde krant' van het kunstenaarscollectief Kunst en Vaarwerk met een gefingeerde voorpagina van Het Vrije Volk uit de jaren '80, grappig daarnaast staat een betonwagen van de firma Faber Betonpompen met een mortel in het Delfts blauw en vormt met krantenpagina een kunstzinnige combinatie.

Het kunstwerk van Kunst en Vaarwerk is in de loop der jaren wat in verval geraakt en staat na een gevoerde reddingsactie door betrokken zuiderlingen Joop van der Hor en Hans Grootenhuijs op de nominatie te worden opgeknapt. Dat zal waarschijnlijk pas mogelijk zijn na de bouwwerkzaamheden.

Op 30 maart 1991 verscheen de laatste editie van Het Vrije Volk, die krant ging toen samen met het Rotterdams Nieuwsblad van uitgeverij Sijthoff Pers. Het Rotterdams Dagblad werd de nieuwe naam en die krant werd in 2005 weer door het Algemeen Dagblad opgeslokt.

 


Foto: LMOFOTO