Gerben Wigmans nieuwe gemeentesecretaris gemeente Rotterdam

22 May 2024, 16:02 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP
Gerben Wigmans.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de heer Gerben Wigmans te benoemen als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Rotterdam. De gemeentesecretaris is als algemeen directeur ook de eerste adviseur van het college van B en W. De heer Wigmans start per 1 juni 2024 in zijn nieuwe functie en volgt daarmee de heer Vincent Roozen op, die per 1 februari secretaris-generaal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is.

Met ruim 30 jaar werkervaring bij de gemeente Rotterdam kent Gerben Wigmans de organisatie én de stad goed. Zijn passie voor de stad begon bij het cluster Stadsbeheer: dichtbij Rotterdammers en zichtbaar zorgen voor een verschil in hun leefomgeving. Die drijfveer neemt hij mee naar de functie van gemeentesecretaris. In 2017 werd Gerben concerndirecteur bij Stadsbeheer en sindsdien maakt hij onderdeel uit van de concerndirectie van de gemeente.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Financiën, Organisatie, Dienstverlening en Grote projecten) over de benoeming: “In Gerben Wigmans zien wij een gemeentesecretaris die zorgt voor verbinding tussen wat de stad nodig heeft en onze organisatie kan leveren. In een tijd van financiële druk bewaart hij rust, overzicht en focus en inspireert hij collega’s om buiten de geijkte paden te denken om het best passende resultaat te bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Gerben de juiste persoon is om de gemeentelijke organisatie te leiden en dichter bij de Rotterdammers te brengen”.