Albrandswaards Dagblad | Gedrag Feyenoord-fans coronaproof
mainImage

Gedrag Feyenoord-fans coronaproof

Dick Advocaat
27 september 2020, 14:54 uur
Rotterdam & Regio

Feyenoord hoeft bij thuiswedstrijden niet terug in bezoekersaantallen. De toeschouwers bij de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag hebben zich auditief aan de coronavoorschriften gehouden en niet gezongen.

Burgemeester Aboutaleb had afgelopen week gedreigd maatregelen te zullen nemen als de fans van Feyenoord zich – net als thuis tegen FC Twente – zouden blijven zingen en schreeuwen in plaats van te klappen. Het terugschroeven van het aantal bezoekers per wedstrijd was de minste sanctie die op de loer lag, nog aannemelijker was dat Aboutaleb een lege Kuip in zijn gedachten had bij een herhaling. Maar zijn waarschuwing blijkt niet aan dovemansoren te zijn gezegd. Stil was het niet vanmiddag in De Kuip, maar er in elk geval niet gezongen. 

Ook Feyenoord-coach Dick Advocaat haastte zich na afloop bij FOX Sports om zijn complimenten aan het publiek te geven. Dat was niet zo verwonderlijk omdat hij de aangekondigde sancties van Aboutaleb vreemd had gevonden. Ook thuis tegen FC Twente vond Advocaat het gedrag van de Feyenoord-supporters erg meevallen. Zo’n soort gelijk standpunt werd op twitter ook ingenomen door het Rotterdamse CDA-raadslid Segers-Hoogendoorn in, die een seizoenkaart in De Kuip heeft. Het dreigement van Aboutaleb (in het programma van Jinek) kwam zodoende in Feyenoord-kringen als een vervelende verrassing.

De eerstkomende thuiswedstrijd van Feyenoord is op zondag 18 oktober tegen Sparta, 12:15 uur.