Feyenoordfans marcheren in Rotterdam, camera Rijnmond krijgt klap

19 September 2023, 19:45 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Honderden fans van Feyenoord lopen dinsdagavond in een optocht van het centrum van Rotterdam naar De Kuip voor het Champions League-duel tegen Celtic. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er ook honderden Celtic-supporters in de stad, maar zijn er vooralsnog geen grote ongeregeldheden te melden.

Tijdens de wandeltocht met een groot spandoek, oftewel de 'corteo', werd het wel onrustig toen een cameraploeg van RTV Rijnmond werd aangevallen. In de buurt van de koopgoot gaf een van de Feyenoord-aanhangers een klap op de camera. "Betreurenswaardig", noemt de politiewoordvoerder het. "Zij moeten gewoon hun werk kunnen doen. Dit gebeurde op het moment dat de politie het niet zag of niet direct in de buurt was."

Rijnmond was aanwezig om de stoet voor de sfeer te volgen met een livestream. "Na een klap op de camera van iemand uit de mars, hebben we de livestream stopgezet", valt te lezen op de website.

Feyenoord speelt om 21.00 uur tegen Celtic zijn eerste wedstrijd in de Champions League sinds het seizoen 2017-2018. Het duel tussen de landskampioenen van Nederland en Schotland is een herhaling van de door Feyenoord gewonnen finale in de Europa Cup I van 1970.

 


Door: ANP