Vier tennisvelden, twee voetbalvelden, twee padelbanen, een handbalveld, een basketbalveld en nog veel meer. Het voormalige Sportplaza Zuiderpark aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid is de grootste openbare sportvoorziening van Nederland. Per 1 juni is het beheer in handen van Feyenoord. Reden genoeg voor een nieuwe naam en een feestelijke opening die vrijdag plaatsvindt.
Sportplaza Feyenoord wordt het epicentrum van de sociaal-maatschappelijke activiteiten en projecten in de wijk Charlois. Feyenoord richt zich hier, samen met welzijnsorganisatie wmo radar, voornamelijk op het in beweging brengen en houden van Rotterdammers. Dit doen we door te zorgen voor een aantrekkelijke en gevarieerde sportprogrammering en door sportmaterialen uit te lenen. Hierdoor kunnen omwonenden kennis maken met allerlei sporten. Natuurlijk werken we hierbij samen met instanties en verenigingen uit de regio.
Daarnaast wordt Sportplaza Feyenoord een plek waar maatschappelijke projecten kunnen uitvoeren. Zo wordt het voor deelnemers uit Charlois de trainings- en wedstrijdlocatie voor de Feyenoord Youth League en de Feyenoord Street League. ‘Omdat we op Sportplaza Feyenoord structureel in Charlois aanwezig zijn, kunnen we onze maatschappelijke activiteiten in dat gebied intensiveren. Zo zorgt de #KrachtvanFeyenoord samen met de reeds aanwezige organisaties, clubs en verenigingen voor extra impulsen in Charlois,’ aldus Ton Strooband, manager Maatschappelijke Zaken bij Feyenoord.
Sportplaza Feyenoord wordt vrijdag 10 juni officieel geopend door Joris van Dijk, commercieel directeur bij Feyenoord. Scholen, kinderen van projecten van Feyenoord en kinderen in de buurt zijn uitgenodigd om langs te komen en lekker te sporten. Zij krijgen een stempelkaart waarmee ze onder begeleiding van onze trainers verschillende activiteiten kunnen doen. Er zijn gezonde snacks en wie een volle stempelkaart heeft, krijgt een leuk Feyenoord-aandenken.
Door het beheer van Sportplaza Feyenoord keert Feyenoord weer terug op de plek waar van 1917 tot 1937 het eerste stadion van de voetbalclub stond. Het stadionnetje aan De Kromme Zandweg stond vlakbij het huidige Sportplaza Feyenoord op de hoek de Dordtsestraatweg en bood plek aan duizenden voetballiefhebbers. ''Na Clubhuis Feyenoord op onze geboortegrond, het Afrikaanderplein, zitten we nu dus met een tweede externe locatie op een voor onze club bijzondere plek'', besluit Ton Strooband.