Feyenoord haalt palen en netten weg rond veld in De Kuip

11 June 2024, 13:39 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Feyenoord verwijdert bij competitiewedstrijden de palen en netten die rond het veld in De Kuip staan om te voorkomen dat er vanaf de tribunes spullen op het veld worden gegooid. De Rotterdamse club plaatste de netten in april vorig jaar na invoering van nieuwe regels door de KNVB.

De voetbalbond scherpte vorig jaar de maatregelen wat betreft veiligheid in de stadions aan. Bij het gooien van plastic bekers of andere voorwerpen zouden wedstrijden worden stilgelegd of definitief gestaakt. De aanscherping van de regels kwam een week nadat Ajax-speler Davy Klaassen tijdens een bekerwedstrijd bij Feyenoord werd geraakt door een voorwerp.

Feyenoord stelt nu dat het "aan de supporters is om te laten zien" dat de netten weer weg kunnen. "Feyenoord gaat er niet vanuit, maar indien er in de toekomst toch weer spullen op het veld terechtkomen en de wedstrijd daardoor wordt onderbroken of gestaakt, dan zullen de palen en netten weer terug worden geplaatst tot tenminste het einde van het seizoen 2024-2025", schrijft de club op de website.

Het beleid in de Europese wedstrijd blijft hetzelfde als tijdens het afgelopen seizoen. "Vanwege de nog grotere sportieve, financiële en imago-belangen worden bij de thuisduels in de UEFA Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook blijft dan, net als vorig seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten", aldus Feyenoord.


Door: ANP