Erasmusspeld voor Jan en Tiny Verhoeven in het Maasstadziekenhuis

17 September 2023, 13:48 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Op zondag 17 september hebben zij de Erasmusspeld ontvangen voor hun 50-jarig jubileum als vrijwilligers bij de zondagse kerkvieringen in het Maasstad Ziekenhuis. Wethouder Faouzi Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie) reikte de onderscheiding na de kerkdienst uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Het echtpaar is al sinds 1973 iedere zondag actief bij de kerkdiensten in het ziekenhuis. Niet alleen zorgen zij ervoor dat patiënten van het ziekenhuis en zorghotel aan de dienst kunnen deelnemen, zij hebben ook een actieve rol bij de dienst zelf. Na afloop van de dienst helpt het echtpaar mee met het opruimen van de kerkruimte.

Afzonderlijk
Naast hun gezamenlijke werkzaamheden zette het echtpaar zich ook op andere vlakken in. Zo was mevrouw Verhoeven deelgemeenteraadslid voor D66 in IJsselmonde. Meneer Verhoeven was jarenlang vrijwilliger bij de Katholieke Bond voor Ouderen afdeling IJsselmonde. In die rol hielp hij ouderen uit het gebied met hun jaarlijkse belastingaangifte.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Door: Gemeente Rotterdam