Eerste teams van start in Twente: 32e Roparun is begonnen

27 May 2023, 11:28 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Roparun - Chris Kalkman

De tweeëndertigste editie van de Roparun is zaterdagochtend begonnen. Om 11.00 uur klonk het startsein van de nieuwe editie van de Roparun. Ook deze editie vindt volledig in Nederland plaats. De ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 210 teams, leggen een afstand van meer dan 500 kilometer af. Met deze uitdaging halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.
 
De start werd onder andere bijgewoond door ambassadeur Nelli Cooman, maar ook door burgemeester Roelof Bleker van Enschede en directeur Jan van Eck van Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De eerste teams werden door alle andere deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers uitgezwaaid. Rond de klok van 22:00 uur zal het laatste team vertrekken vanaf het terrein. De uitputting, de emotie, de kracht en de overwinning: ieder team en iedere deelnemer heeft een eigen verhaal en motivatie.
 
Diverse doorkomstcomités in heel Nederland zijn de afgelopen weken bezig geweest om voor de Roparunners een warm onthaal te organiseren als zij door hun gemeente komen. Zo zijn er diverse festiviteiten in steden en dorpen, maar ook in de straten en op rustigere plekken staan veel toeschouwers om de Roparunners een hart onder de riem te steken tijdens deze bijzondere prestatie. Ook deelt Stichting Roparun dit weekend op veel plekken langs de route verschillende donaties aan goede doelen uit. Het eerste team wordt maandag omstreeks 12:00 uur in Rotterdam verwacht.