DeltaPORT Donatiefonds steunt Hoekse Tranentrekkers

24 March 2023, 16:34 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Fotostudio InFocus

Het DeltaPORT Donatiefonds steunt de Hoekse Tranentrekkers, een groot muziekspektakel eind augustus in Hoek van Holland. Met het festival, georganiseerd door de gelijknamige koorvereniging, gaan artiesten en muziek- en koorverenigingen uit Hoek van Holland en omgeving samen het einde van de vakantie vieren. Het festival Hoekse Tranentrekker vindt plaats op 23 augustus en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het fonds heeft ook bijdragen beschikbaar gesteld aan het Maritiem Museum Rotterdam voor de nieuwe instaptentoonstelling ‘De toekomst van de Zee’, waarin op indringende wijze de klimaatcrisis en de positieve en negatieve effecten van de mens hierop worden behandeld. Ook is er financiële steun voor de Rotterdamse honk- en softbalvereniging Rascals voor de aanschaf van een personenbusje waarmee in achterstandswijken op te halen en na het sporten weer naar huis te brengen, en voor Kringloopcentrum Hoek van Holland hun project De Sociale Tafel, een maandelijkse ontmoetingsplek een workshop met creatieve activiteiten.

Het DeltaPORT Donatiefonds steunt ook de stichting Humanitas voor het organisaeren van een vakantieweekj in Zeeland voor Rotterdamse gezinnen die zo’n vakantieweek zelf niet kunnen betalen, de stichting Tone & Image voor twintig fototentoonstellingen in 3,5 jaar in het nieuwe Art Centre Schiedam waarin steeds een Nederlandse muziek fotograaf centraal staat, de stichting Zeillogger Balder voor het vervangen van twee masten van de ruim 110 jaar oude historische zeillogger en voor de stichting Philadelphia Zorg voor het veilig en toegankelijk te maken van de moestuin bij het Moerman-complex voor de bewoners met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

DeltaPORT Donatiefonds
De lokale adviescommissies van het DeltaPORT Donatiefionds hebben recent bijdragen toegekend aan onder meer Toneelvereniging Barendrecht voor nieuwe decorplaten, korfbalvereniging Zuidland in Bernisse voor nieuwe picknicktafels, de stichting Wielertour 2023 in Brielle, WSV Tarweweijk voor de de vieruing van het 75- jarig bestaan van de speeltuin, de stichting Promotie Hellevoetsluis voor 200 jaar vuurtoren, de stichting Nieuwe Brug in Spijkenisse voor een boottocht met gehandicapten en de stichting Fietsmaatjes aan Zee voor de aanschaf van een duofiets.