Delftsehof in Rotterdam door wethouder Robert Simons geopend

1 April 2024, 16:35 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Paul Swagerman

Het was een feestje, afgelopen vrijdag in Rotterdam Central District, tijdens de grand opening van de Delftsehof. Het voormalige parkeerterrein is door de community van Het Block omgetoverd tot een voor iedereen toegankelijke, groene ontmoetingsplek. Een oase van gezelligheid, middenin de drukke stad. Wethouder Simons voltrok de openingshandeling en hees een gigantische discobal boven het plein.

Een aanwinst voor de bedrijvigheid, de horeca en de economie van het gebied. Zo noemde Robert Simons, wethouder Haven, Economie, Horeca en Bestuur, het nieuwe Delftsehof. Hij prees de inzet en de samenwerking van de creatieve ondernemers van de Block-community om van Delftsehof een levendige ontmoetingsplek te maken. Een plek voor mensen, niet voor auto’s. En mensen waren er, tijdens de grand opening. De hele middag en avond was het gezellig druk op de Delftsehof. Bezoekers scharrelden over de designmarkt, dansten mee met de workshop van het HipHopHuis en genoten van de salsashow door Salsability. Er waren muzikale optredens van Loveth Besamoh, geprogrammeerd door Roodkapje, Ruwhel and the Bigi Blues Band, geprogrammeerd door De Nieuwe Lichting en Roets, geprogrammeerd door Annabel. Ondertussen werd op het luchtkussen vrolijk gebounced, en draaide de popcornkar overuren. De avond eindigde in een BLOCKDISCO met de Resident DJ’s van Biergarten. 

Programmering komende periode

Vanaf nu is de Delftsehof voor iedereen toegankelijk. Het is een heerlijke plek om te ontspannen, je lunch te eten, een beetje te skaten of in het zonnetje te zitten.Ook is er regelmatig programmering op het plein, verzorgd door de creatieve ondernemers van de Block-community. 

Gebiedsontwikkeling

De transformatie van de Delftsehof is de eerste zichtbare verandering in het gebied, dat het komende decennium wordt uitgebreid met veel nieuwe woningen en kantoorruimte. Zowel ontwikkelaars als gemeente vinden het belangrijk dat daarbij het rauwe, creatieve karakter van het gebied behouden blijft. De transformatie en tijdelijke programmering van Delftsehof moet daarbij helpen. De Delftsehof is ontworpen door ZUS, Opperclaes en DakAkker, in samenspraak met geïnteresseerden uit de buurt. 

De Delftsehof is een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Het Block, Vereniging RCD en VPS, en wordt mogelijk gemaakt door ontwikkelaar LSI, de samenwerkende vastgoedeigenaren in Rotterdam Central District (BIZ RCD) en Gemeente Rotterdam.