Celtic-fans drinken zich moed in; straks naar de Kuip

19 September 2023, 16:54 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

De fans van Celtic hebben zich vanmiddag in de Oude Haven moed ingedronken. Het Rotterdamse uitgaansgebied kleurde dinsdagmiddag groen-wit met de Schotse voetballiefhebbers. Het 'indrinken' verliep zonder problemen. Er is veel respect tussen de Feyenoord- en de Celtic-fans. het duel tussen Feyenoord en Celtic in de Champions League in de Kuip begint vanavond om 21.00 uur.

Celtic-trainer Brendan Rodgers kijkt uit naar de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Feyenoord. "Ze zijn de Nederlandse kampioenen", zei de coach van de Schotse landskampioen. "Het wordt lastig tegen ze."

Volgens Rodgers heeft Feyenoord een sterk team. "De ploeg maakt makkelijk doelpunten", refereerde hij ook aan de negentien treffers die Feyenoord al maakte in vijf competitiewedstrijden. "De trainer Arne Slot doet het goed sinds hij is aangesteld. Hij heeft het team veranderd en ze hebben Ajax uitgedaagd. Feyenoord haalt een hoog niveau en heeft fantastische spelers. We kijken uit naar deze ontmoetingen, uit en thuis."

Rodgers zei zich ook bewust te zijn van de grote historie tussen beide clubs. Feyenoord won in 1970 als eerste Nederlandse club de Europa Cup 1, de voorloper van de Champions League, door Celtic in de finale te verslaan. "We zijn blij met de loting. Celtic speelt tegen teams met een enorme historie. De wedstrijd van 1970 tussen Celtic en Feyenoord is een bijzondere geschiedenis."

Rodgers ging ook in op de link tussen beide clubs in de persoon van oud-speler en coach Wim Jansen, die begin vorig jaar overleed. "Hij was een geweldige coach voor Celtic en heeft veel voor Celtic betekend. En hij was een legendarische speler voor Feyenoord en Nederland", zei Rodgers.