Berghuis: het is kort dag nu, ik denk niet dat ik nog wegga

4 October 2020, 21:37 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
AS Media

Met twee puntgave doelpunten in de uitwedstrijd tegen Willem II (1-4) was aanvoerder Steven Berghuis opnieuw de gevierde man bij Feyenoord. De 28-jarige aanvaller liet zich onlangs nog vrij kritisch uit over de ietwat behoudende speelwijze van zijn ploeg. Trainer Dick Advocaat nam hem dat niet in dank af en even leek het erop dat Berghuis zijn al eerder uitgesproken wens om wellicht in het buitenland zijn geluk te beproeven, wat meer aandacht en belang zou gaan geven.

In Tilburg werd echter duidelijk dat de gedreven coach en de trefzekere captain, al goed voor zes goals in dit seizoen, elkaar weer helemaal hebben gevonden. "Ik denk dat hij niet weg kan gaan. Hij krijgt zoveel vrijheid bij ons en wordt ook weer topscorer. Hij kan gewoon niet meer weggaan", sprak Advocaat bij de NOS met een lach.

Berghuis op zijn beurt maakte nog een heel klein voorbehoud, voordat dinsdag de transfertermijn sluit. "Ik heb momenteel niks gehoord van concrete aanbiedingen, dat heb ik bewust links laten liggen, omdat ik me wilde focussen op deze wedstrijd. Ik heb eerder gezegd dat ik er voor opensta als de club echt bij mij past. Maar bij veel clubs zijn de deuren al dicht, denk ik. Maandagavond, als ik in Zeist met Oranje zit, volgt het verlossende woord, ja. Het is absoluut kort dag. Als je het me nu vraagt, denk ik niet dat ik wegga."

Berghuis: "Natuurlijk kan ik dan ook bij Feyenoord weer gelukkig worden. Ik ben heel erg blij met mijn rol, met het elftal en hoe er nu wordt gespeeld. Vooral de tweede helft voelde vandaag heel erg lekker, ik voelde me als een vis in het water met de jongens. Het is zeker geen straf om bij een club als Feyenoord te spelen. Maar je moet ambities uitspreken, dat houdt me hongerig om elke dag het beste uit mezelf te halen. En dan weet je ook dat grotere clubs uit het buitenland je kunnen wegnemen. Zoiets vind ik niet slecht, ik gebruik het gewoon en het komt mijn prestaties ten goede, denk ik."


Door: ANP