mainImage

Afsluitingen en aangepaste ov-dienstregeling in Rotterdam

25 mei 2022, 15:09 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

In Rotterdam worden woensdag vanaf 22.00 uur delen van het centrum afgesloten voor verkeer in verband met de verwachte drukte door de Feyenoord-finale. Ook past vervoerder RET de dienstregeling aan met extra inzet van metro's, omleidingen van bussen en trams en het langer doorrijden dan de reguliere diensttijden.

Op veel plaatsen in Rotterdam, zoals onder meer op het Stadhuisplein, bij de Erasmusbrug, het Noordplein en de Oude Haven komen mensen woensdagavond bij elkaar om de Conference League-ontknoping die Feyenoord vanaf 21.00 uur in Tirana speelt te volgen. Vanaf 22.00 uur wordt in de stad het Weena naar het Hofplein afgesloten, evenals een deel van de Coolsingel. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam laat weten dat de drukte in de stad 's avonds wordt gemonitord. "Aan de hand van de actuele drukte kijken we of straten rondom de Coolsingel - zoals de Meent, Karel Doormanstraat, Aert van Nesstraat en Van Oldenbarneveltstraat - misschien ook worden afgesloten." De gemeente verwijst voor actuele afsluitingen en alternatieve routes naar de website Rotterdam Onderweg.

Vanwege de afsluiting van een deel van de Coolsingel en het Hofplein rijden daar geen trams en bussen meer vanaf 22.00 uur. Ook rijden er meer metro's, die bovendien langer doorrijden. "We zetten tot 02.00 uur vier extra metro’s op volle lengte in, dus ook na de reguliere dienstregeling die rond 01.00 uur stopt", aldus een RET-woordvoerder. Zoals gebruikelijk is met wedstrijden in De Kuip rijdt tramlijn 12 tussen Rotterdam Centraal en Beverwaard, waar supporters die de wedstrijd in het stadion kijken op een P+R-parkeerterrein hun auto kwijt kunnen. Als dat nodig is, rijdt ook deze tram langer door dan de reguliere diensttijden.


Door: ANP | Foto: ANP
Folders