mainImage

Aantal relschoppers Coolsingel vanavond herkenbaar op tv

2 december 2021, 12:02 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Beelden van verdachten van de rellen op vrijdag 19 november in Rotterdam worden donderdagavond getoond. De politie zet de beelden dan online en ze zijn vanaf 17.00 uur ook te zien bij de regionale omroep in het programma Bureau Rijnmond. Dinsdag over een week zijn ze ook te zien in Opsporing Verzocht op NPO 1.

Tijdens de ongeregeldheden op en rond de Coolsingel, die uitbraken na een vreedzame betoging tegen het coronabeleid, werden 49 verdachten opgepakt. Maandag zaten volgens het Openbaar Ministerie (OM) acht relschoppers nog steeds vast.

"Het gaat om beelden van een aantal verdachten die de politie eerst een week lang intern heeft bekeken", aldus een politiewoordvoerster maandag. "Wijkagenten en andere politiemedewerkers kregen zo de gelegenheid personen op de beelden te herkennen, zodat we ze kunnen oppakken. Je ziet bijvoorbeeld mensen stenen gooien terwijl ze onherkenbaar zijn. Op andere beelden zien we die personen dan soms wel herkenbaar in beeld."

Verdachten die zich de komende dagen bij de politie gemeld hebben, konden mogelijk nog voorkomen dat ze getoond worden. "Minderjarigen, of personen van wie de politie vermoedt dat ze minderjarig zijn, worden geblurd in beeld gebracht."

Normaal gesproken blijven de beelden twee weken voor intern gebruik. Maar vanwege de ernst van de ongeregeldheden gaf het Openbaar Ministerie (OM) toestemming om de beelden al na een week openbaar te maken.

 


Foto: Jim Friederich
Folders