Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen boven de 800

4 October 2020, 16:29 uur
Rotterdam & Regio , Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, is de afgelopen 24 uur fors gestegen. Op zondag behandelden ziekenhuizen 810 mensen vanwege besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 69 meer dan zaterdag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: "De forse stijging in de afgelopen 24 uur past binnen de dagvariatie en sluit aan bij de eerdere voorspelling. Op basis van de besmettingscijfers verwachten wij dat het aantal ziekenhuisopnames in de komende dagen verder zal stijgen. De verhouding tussen het aantal klinische en ic-patiënten blijft daarbij nog steeds anders dan tijdens de eerste piek."

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 647 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 62 meer dan op vrijdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive care steeg licht, van 156 naar 163.

Afgelopen etmaal zijn elf coronapatiënten overgebracht naar andere regio's. Dat moet overbelasting van de ziekenhuizen voorkomen.

Anderhalve week geleden werd de spreiding van coronapatiënten hervat. Sindsdien zijn al ruim honderd mensen verplaatst naar andere ziekenhuizen.


Door: ANP