Later neergeschoten Anneke probeerde meermaals aangifte te doen

14 May 2024, 22:27 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
AS Media

Voordat Minh Nghia V. (50) zijn ex-vriendin Anneke (40) en haar moeder Michel (66) neerschoot bij een winkelcentrum in Zwijndrecht, probeerde Anneke meermaals aangifte te doen van bedreiging. Hoewel de man met bijnaam Lucky bij de politie bekendstond als vuurwapengevaarlijk en gewelddadig, wilde de politie de aangifte niet opnemen, zo meldt het AD.

Annekes advocaat Sébas Diekstra heeft, daags voor de inhoudelijke rechtszaak tegen Lucky, een melding gedaan bij de Inspectie Justitie en Veiligheid. Om te onderzoeken of de politie het drama, dat zich zaterdag 21 januari vorig jaar op klaarlichte dag voltrok op een drukke parkeerplaats voor winkelcentrum Walburg, had kunnen voorkomen.

Volgens het proces-verbaal, een officieel op papier gesteld verslag van de politie, heeft slachtoffer en ex-vriendin Anneke zowel een week als twee weken vóór de fatale schietpartij geprobeerd aangifte te doen bij de politie van bedreiging door haar ex Minh Nghia V. Beide keren liep ze zonder aangifte te hebben gedaan het politiebureau weer uit.


Door: ANP