Nederlandse finalisten in het damestoernooi Padel Copa Rotterdam

17 September 2023, 17:00 uur
Rotterdam & Regio

Steffie Weterings en Marcella Koek hebben zich zaterdagavond verzekerd van een finaleplaats bij de Padel Copa Rotterdam. Na een marathonpartij in de ochtend en een ogenschijnlijk makkelijke halve finale mogen de twee Nederlandse dames zich morgen melden in de finale. Voor de Nederlandse mannen viel het doek in de kwartfinale.

Nederlandse finalisten in het damestoernooi
Weterings & Koek waren er vroeg bij op zaterdag. Op de side courts in Zevenhuizen wisten zij ‘s ochtends eerst een marathonpartij van bijna drie uur tegen Spaanse tegenstanders winnend af te sluiten. Tijd om dat uitgebreid te vieren was er echter niet, want enkele uren later stond er alweer een wedstrijd op het centre court op de planning. Ditmaal hadden de nummers 1 van de plaatsingslijst echter minder moeite met wederom Spaanse opponenten: 6-0 6-2. Zondagavond mogen Weterings & Koek het in een onvervalste Nederland-België opnemen tegen het duo An-Sophie Mestach & Helena Wyckaert.

Argentijnen maken indruk in mannentoernooi:
Bram Meijer en Sten Richters wisten in de kwartfinale van de Padel Copa niet voor een stunt te zorgen. De Nederlands kampioenen boden goed partij tegen het Italiaanse tweetal Perino/Dominguez, dat als eerste geplaatst stond, maar kwamen in beide sets tekort. Met 3-6 en 4-6 moesten zij in twee sets het onderspit delven. Hun verlies betekende de uitschakeling van het laatste Nederlandse herenduo dat nog actief was in het toernooi. De andere kwartfinale in het stadion aan het Henegouwerplein werd eveneens interessant. Deze ging tussen het Argentijnse topduo Libaak/Augsburger en het Zweedse duo Windahl/Vazquez. In een wedstrijd waarin de Zweden de voorsprong pakten, waren het toch de temperamentvolle Argentijnen die uiteindelijk de boventoon voerden. Met 6-3 en 6-3 verzekerden zij zich van een plek in de halve finale. Zondag worden zowel bij de dames als de heren de prijzen verdeeld.