Albrandswaards Dagblad | Zuid-Holland onderhandelt over bestuur

Zuid-Holland onderhandelt over bestuur

mainImage
Jon Hermans-Vloedbeld.

In Zuid-Holland zijn vijf partijen onderhandelingen begonnen om te komen tot een nieuw provinciebestuur, zo meldt de provincie. Het gaat om VVD, SGP/ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en CDA. Zij gaan dat doen onder leiding van formateur Jon Hermans-Vloedbeld.

"Ik kijk ernaar uit om als formateur de gesprekken met de fractievoorzitters voort te zetten. Mijn doel is een brede coalitie die samen met inwoners, partners en de andere politieke partijen in de Provinciale Staten gaat werken aan de mooiste provincie van Nederland", aldus Hermans-Vloedbeld, die vorige week als informateur deze combinatie had geadviseerd. De verwachting is dat een nieuw college na het zomerreces kan worden gepresenteerd, meldt de provincie.

Hermans-Vloedbeld is de opvolger van Hans Wiegel, die vorige maand opstapte nadat een coalitie van FVD, VVD en CDA was mislukt omdat de laatste partij zich had teruggetrokken. Forum voor Democratie is de grootste partij van Zuid-Holland.

Hermans-Vloedbeld is waarnemend burgemeester in Noordwijk. Eerder was ze burgemeester in Ouderkerk, Ridderkerk, Almelo en Oud-Beijerland.


Door: ANP | Foto: ANP