Albrandswaards Dagblad | Veel meer drugspanden gesloten in Rotterdam

Veel meer drugspanden gesloten in Rotterdam

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Burgemeester Aboutaleb heeft in Rotterdam afgelopen jaar meer drugspanden gesloten dan de jaren daarvoor. In totaal werden er 108 panden, zowel woningen als huizen, gesloten. Dat is bijna een verdubbeling van het jaar daarvoor. Drie daarvan werden met spoed gesloten.

Een groot deel van de gesloten drugspanden waren woningen (91). De hoogste aantallen gesloten woningen en bedrijfspanden liggen in de gebieden Feijenoord (21), Delfshaven (20) en Charlois (19).

‘’Deze stijging valt deels te verklaren door de aanpak van ondermijnende criminaliteit en dat dit instrument breder bekend is bij de politie en er daardoor meer verzoeken worden ingediend bij de burgemeester om op te treden’’, verklaart men.

Aboutaleb zag één keer af van de maatregel om een drugspand te sluiten of een waarschuwing te geven. In 56 gevallen werd er een waarschuwing opgelegd en ging men niet direct tot sluiting over.

Alle burgemeesters in Nederland zijn bevoegd om drugspanden te sluiten. Dat doen zij op grond van de zogenoemde Opiumwet. Of de burgemeester een sluiting oplegt, hangt af van de ernst van het geval. De ernst wordt medebepaald door wat er verder is aangetroffen, zoals bijvoorbeeld wapens en/of grote hoeveelheden contant geld.


Foto: Digitaal Dagblad