Albrandswaards Dagblad | 'Tevredenheid over kabinet gestegen'

'Tevredenheid over kabinet gestegen'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De tevredenheid van de kiezer over het kabinet is toegenomen, meldt onderzoeksbureau I&O Research. In februari was 33 procent van de kiezers tevreden, eind april was dit gestegen tot 42 procent en inmiddels is 47 procent van de kiezers positief over dit kabinet. Wel is het aantal ontevreden kiezers nog iets groter: 49 procent.

Volgens I&O Research krijgen het klimaatakkoord en het pensioenakkoord relatief goede cijfers van het kiezerspubliek. Per saldo zijn kiezers positief over deze akkoorden. "Het kabinet lijkt erin te slagen te laveren tussen kiezers die veel meer willen (strengere klimaatmaatregelen, beter of eerder pensioen, meer democratie) en degenen die dat juist niet willen (of die bang zijn voor kosten)", schrijft het bureau.

Een zetelpeiling wijst uit dat de VVD er met 29 zetels het beste voor staat, gevolg door Forum voor Democratie met 23 zetels. Erna volgen GroenLinks (19), CDA (15) en PvdA (15). D66 krijgt er 10, PVV 9, SP 8. De ChristenUnie krijgt er 6, evenals de Partij voor de Dieren. 50PLUS staat op 5, SGP op 3 en DENK krijgt er 2.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad