Albrandswaards Dagblad | FVD-voorman senaat: geen verdere uittocht

FVD-voorman senaat: geen verdere uittocht

mainImage

De negen overgebleven Eerste Kamerleden van Forum voor Democratie blijven de partij trouw, stelt hun fractievoorzitter Paul Cliteur. "Daar kan ik wel onomwonden ja op zeggen", zegt hij tegen Nieuwsuur.

De aanvankelijk twaalfkoppige FVD-fractie in de senaat heeft deze zomer een kwart van haar zetels verloren. Henk Otten, medeoprichter van de partij, kreeg ruzie met partijleider Thierry Baudet en begon vervolgens voor zichzelf. Twee andere FVD-senatoren sloten zich bij hem aan.

Maar een verdere exodus komt er niet, zegt Cliteur. De Leidse hoogleraar en partij-ideoloog is "heel zeker" van zijn zaak. Anders hadden ze zich wel eerder uitgesproken, denkt hij.

Het vertrek van Otten en senatoren Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries is ook geen gevolg van de richtingenstrijd binnen de partij waarvan Otten spreekt, bezweert Cliteur. De partij verwijt oud-penningmeester Otten gesjoemel met de financiën, maar die verklaring gaat voor Rookmaker en De Vries niet op, erkent Cliteur. Hij stelt dat De Vries voor Otten koos omdat die twee vanaf de oprichting van de partij "veel met elkaar hebben opgetrokken".


Foto: ANP