Albrandswaards Dagblad | EVB: Positie Nico Bults lijkt onhoudbaar

EVB: Positie Nico Bults lijkt onhoudbaar

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De coalitiepartijen CDA, VVD, SGP/CU, GroenLinks, PvdA en D66 gooien de complete voorjaarsnota van de gemeente Barendrecht in de prullenbak. Het college van B&W krijgt van de eigen coalitie daarmee een gevoelige tik op de vingers. De partijen vinden de voorjaarsnota veel te gedetailleerd en vinden de door het college voorgelegde keuzes waarmee € 2 miljoen moet worden bespaard, verkeerde keuzes.
Echt voor Barendrecht heeft met verbazing kennis genomen van het ingrijpende wijzigingsvoorstel dat de coalitie een dag voor de raadsbehandeling presenteert. Fractievoorzitter Lennart van der Linden: “Deze coalitie geeft de wethouder financiën (Nico Bults, D66) een donkerrode kaart. In het voetbal moet je dan het veld verlaten.” Bults verdedigde zijn voorjaarsnota twee weken geleden stevig. En leek van geen wijken te willen weten. Wat hij morgen in de gemeenteraad doet, is onbekend.
Hoe deze coalitie € 2 miljoen denkt besparen zonder burgers en de samenleving te raken, is van der Linden verder een raadsel: “Als er zoveel geld ergens op een plank in het gemeentehuis ligt, had het college dat al lang gevonden.”

ingezonden door EVB.


Foto: Digitaal Dagblad