Albrandswaards Dagblad | Valet parking op luchthaven blijkt chaos

Valet parking op luchthaven blijkt chaos

mainImage

Het parkeersysteem Valet parking rond Rotterdam The Hague Airport moet grondig onderzocht worden. Volgens raadslid Tak wordt er namelijk onrechtmatig gebruik gemaakt van parkeerplekken die niet voor luchtvaartpassagiers ontworpen zijn en ondervinden reizigers er zelf ook hinder van, omdat hun auto’s parkeerschades oplopen en verder onverklaarbare kilometers maken. Bovendien worden gebruikers van Valet parking achteraf geconfronteerd met bekeuringen en in incidentele gevallen zijn ook ongevallen en vernielingen gerapporteerd.

Bedrijven die auto’s parkeren gedurende de vakantieperiode van hun klanten doen dit – in relatie tot Rotterdam The Hague Airport – maken onder meer gebruik van de parkeergelegenheid op het Meijersplein in Schiebroek, maar ook in straten in die wijk en in het dichtbij gelegen Overschie. De kosten voor deze Valet parking-manier zijn relatief laag, maar de risico’s hoog, vindt de fractie van de Partij van de Arbeid.

Rond Schiphol wordt in dit verband al gesproken over wildgroei en blijken de problemen zich volgens raadslid Tak alleen maar op te stapelen. Dit jaar zijn er al 110 klachten binnen gekomen die aan deze parkeermanier gerelateerd zijn.

Dennis Tak zou graag alle plekken in kaart gebracht zien waar er rondom Rotterdam The Hague Airport precies geparkeerd wordt en willen weten welke instrumenten de gemeente Rotterdam heeft om de opkomst van Valet parking in goede banen te leiden.  

 


Foto: ANP