Albrandswaards Dagblad | Maastunnelstremming gaat irriteren
mainImage

Maastunnelstremming gaat irriteren

Inzet: VVD-raadslid Dieke van Groningen
15 november 2019, 22:42 uur
Mobiliteit

Er bestaat onzekerheid of het hoogtemetersysteem in de gerenoveerde Maastunnel wel goed werkt. Zeven tot acht keer per dag is er sprake van stremming vanwege een melding. In spitstijd veroorzaakt dit lange files. Raadslid Dieke van Groningen baalt daarvan en wil van experts weten wat er nu precies aan de hand is.

Waarom werkt het systeem niet optimaal? Zijn alle fouten eruit gehaald en wat is de foutmarge van het systeem? Naast die vragen wil de VVD ook uitgezocht hebben hoeveel verkeersborden er nu precies op de routes naar de tunnel zijn die aangeven dat de hoogte van de Maastunnel vier meter is. Met andere woorden: de files worden veroorzaakt omdat de vrachtwagens te kort voor de ingang door het systeem gedwongen worden om te stoppen. De waarschuwing moet eerder komen.

Van Groningen adviseert mobiliteitswethouder Bokhove trouwens ook om in overleg te treden met organisaties als Stena Line om ook vrachtwagenchauffeurs uit het Verenigd Koninkrijk tijdig te informeren. Ze krijgt trouwens de indruk dat educatie van vrachtwagenchauffeur over het algemeen te wensen overlaat. ‘’En als blijkt dat ze alle regels aan hun laars lappen, pleit ik voor hard handhaven’’, aldus Van Groningen.