Albrandswaards Dagblad | Maastunnel drie weken helemaal dicht

Maastunnel drie weken helemaal dicht

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voordat de Maastunnel opengaat, moet er nog hard gewerkt worden aan de laatste loodjes. Daarom gaat de tunnel drie weken in beide richtingen dicht. Vanaf zondag 28 juli 13.00 uur tot maandag 19 augustus 06.00 uur is de tunnel in beide richtingen gesloten voor autoverkeer. Vanaf maandag 19 augustus 06.00 uur is de tunnel weer helemaal open.

Tijdens de sluiting worden de tijdelijke ventilatoren in de werkbuis ontmanteld. Veiligheidssystemen, zoals camera’s en vluchtdeuren, worden nog een laatste keer getest. En de laatste hand wordt gelegd aan de hoogtedetectie en de verkeerslussen in de weg. Daarnaast krijgt de tunnel een schoonmaakbeurt.

Automobilisten die niet in het centrum moeten zijn, kunnen het beste omrijden via de Beneluxtunnel of Van Brienenoordbrug. Hier worden minder files verwacht dan op de stadsbruggen. De gemeente Rotterdam adviseert automobilisten die wel de binnenstad moeten bereiken om altijd vooraf de route te checken.

Tijdens de sluiting zet de gemeente extra verkeersregelaars in. Mobiele teams monitoren het verkeer. Niet alleen op de omleidingsroutes, maar ook op kritische punten, zodat ze direct kunnen ingrijpen als het nodig is. Fietsers en voetgangers hoeven zich tijdens deze sluiting geen zorgen te maken. De fiets- en voetgangerstunnel is gewoon open.


Foto: Digitaal Dagblad