Albrandswaards Dagblad | Geel asfalt in Maastunnel te gauw vies?

Geel asfalt in Maastunnel te gauw vies?

mainImage

Leefbaar Rotterdam blijft het raar vinden dat de vernieuwde Maastunnel recent nog een keer doordeweeks en bovendien in de spitsuren dicht moest om reparaties te laten verrichten aan het gele asfalt dat vies geworden was. Raadslid Robert Simons hoopt niet dat dit betekent dat er in de naaste toekomst nog meer verkeersstoringen volgen bij de tunnel en wil weten welke redenen eraan ten grondslag hebben gelegen om een doordeweekse dag preferabel te maken voor herstel boven een weekend.

Dat de reparaties verricht moest worden om de officiële openingen van de Maastunnel – volgend maand – van glans te voorzien, dat snapt hij. Ook bezien in het licht van het kostenplaatje: de uitvoerende partij moest die dragen en dan moet de reparatie voor de oplevering zijn uitgevoerd. Maar waarom het een doordeweekse verkeerschaos moest veroorzaken is hem een raadsel.

Ook dat het nieuwe asfalt ‘’na hevige regenval’’ al vies was geworden is natuurlijk vreemd. In zijn achterhoofd zal Simons bij die vaststelling gedacht hebben: wel mooi allemaal, maar reuze besmettelijk.