Albrandswaards Dagblad | Fietsen oBike als oud vuil achtergelaten

Fietsen oBike als oud vuil achtergelaten

mainImage

Nu het deelfietsenbedrijf oBike vrijwel uit het straatbeeld van Rotterdam verdwenen is en raadslid Ruud van der Velden niet beter weet dan dat deze fietsenmakers zelfs Nederland al hebben verlaten, vindt hij het gek nog steeds die gele fietsen in de stad tegen te komen. Vorige week zag zijn fractie ‘’nog een slordige verzameling’’ staan op het terrein van het Huis van de Wijk aan de Menanderstraat in Lombardijen.

‘’En aangezien dit terrein eigendom is van de gemeente en er om de fietsjes een ketting zat leek het erop dat de gemeente de deelfietsen heeft geconfisqueerd’’, aldus Van der Velden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam. Dat versterkt zijn vermoeden dat oBike zijn deelfietsen niet heeft opgeruimd en dus niet heeft meegenomen en als oud vuil in de stad heeft achtergelaten.

De PvdD wil van wethouder Bokhove weten of verkeerd gestalde deelfietsen ook naar het Fietspunt zijn gebracht. ‘’Voor het ophalen van fietsen bij het Fietspunt moet een vergoeding worden betaald. Het college past het gelijkheidsbeginsel toe en maakt geen onderscheid tussen inwoners en commerciële aanbieders die fietsen stallen in de openbare ruimte’’, aldus de fractie van de PvdD, die het een raadsel vindt van wie de rondslingerende fietsen nu eigenlijk zijn.

 


Foto: PvdD