mainImage

Zondag 26 juni documentaire over oorlogsjaren Albrandswaard

23 juni 2022, 13:31 uur
Lokaal

Komende zondag 26 juni zal de lokale omroep RTV Albrandswaard een heuse documentaire uitzenden over de oorlogsjaren 40-45 van Rhoon en Poortugaal. Dat meldt de lokale omroep online. De docu is onderdeel van de viering van 75 jaar bevrijding in Albrandswaard in 2020.

Programma- en documentairemakers Dick Roelse (ex-wethouder red.) en Jan Jungerius (presentator lokale omroep red.) hebben gesproken met acht hoofdpersonen die herinneringen hebben opgehaald aan de oorlogsjaren. De acht dames en heren - Marry Huijgen-van der Linden, Jaap Streefkerk, Tine Nootenboom – Boer, Adri Lagenlijk – de Jonge, Arie Beukelman, Cees Kool, Lijnie Geeve- van der Leer en Roelof Dubel - vertellen in de docu over bijvoorbeeld onderuikers, het bombardement en de uiteindelijke bevrijding. De hoofdpersonen hebben samen met burgemeester Jolande de Witte en wethouder Mieke van Ginkel vorige week al de voorpremiére gezien van de docu in 'Het Huis van Albrandswaard'.

De documentaire is komende zondag om 14.00 uur te zien op het tv-kanaal van RTV Albrandswaard. Tegelijk wordt deze ook op alle social media kanalen geplaatst.


Folders