Workshop Culinaire Kruiden 27 juli bij Buytenhof

19 July 2024, 14:06 uur
Lokaal
mainImage

"Ben jij klaar voor een heerlijke en leerzame ervaring deze zomer? Doe mee met onze populaire workshop culinaire kruiden door kok, heborista en wildplukexpert Judith Stivaktas, en ontdek de wereld van eetbare kruiden", zo doet zij een oproep voor de workshop van 27 juli aanstaande via de socials.

"Tijdens deze workshop ga je op culinaire ontdekkingstocht en leer je hoe je kruiden kunt omtoveren tot smakelijke producten: culinaire kruidenolie op basis van huttentut olie en geplukte kruiden. Deze kruiden pluk je zelf tijdens de wandeling aan het begin van de workshop. Culinaire azijn met geplukte kruiden, perfect voor salades en marinades. Smakelijke kruidenzout, waarmee je je hartige gerechten een heerlijke smaak kunt geven met de kruiden, zaden of bessen die je plukt", stelt zij. "Heerlijke kruidenboter die zalig is op een stukje stokbrood, door gebakken aardappeltjes of in een groentegerecht."

Informatie
Zaterdag 27 juli start de workshop om 10.30 uur, de workshop duurt 3 uur. Kosten bedragen 59,50 per persoon en het is op de locatie: De Buytenhof, verzamelen bij de picknicktafels in het midden van het erf.

"Na de workshop genieten we gezamenlijk van een heerlijke lunch met soep, boerenboterham met beleg en thee met honing", geeft de organiatie aan. "Je krijgt uitleg en begeleiding van herborist en kok Judith Stivaktas-Homburg. Na de wandeling ontvang je per email een wildpluk kalender en een hand-out over de inhoudstoffen, welzijn ondersteunende kruidenbereidingen en recepten."

Meld je aan via de website https://debuytenhof.nl/workshop-culinaire-kruiden/.